Willemsbuiten
Logo Logo

Veelzijdig Tilburg

Het is fijn wonen in Tilburg. Een veelzijdige stad op alle gebieden. In het gezellige stadscentrum vind je veel (eet)cafés, winkels en musea. Kleurige terrassen zorgen voor een vrolijk en ontspannen straatbeeld.

Elk jaar opnieuw is Tilburg tijdens de zomerperiode het decor voor een groot aantal evenementen. Bekend en populair zijn bijvoorbeeld de Tilburgse kermis en het Festival Mundial.

Sporten en recreatie in Tilburg en omgeving

Ook natuur en avontuur zijn te vinden in Tilburg en omgeving. Of het nu gaat om fietsen, wandelen of skaten. In Tilburg heeft de fietser een streepje voor. Het grote aantal fietspaden maakt het interessant om stad en omgeving per fiets te verkennen. In combinatie met een wandelroute door de bosrijke omgeving leer je Tilburg op een natuurlijke manier kennen.

Sport neemt in Tilburg een belangrijke plaats in. Ook al ben je geen prof, er valt op sportgebied in Tilburg genoeg te bewegen!  Er zijn ruim 300 sportverenigingen, waaronder hele bijzonder zoals sportklimmen of schermen. Tot slot is Tilburg ook een prima uitvalsbasis voor wie werkt in Eindhoven, Breda of Den Bosch.

Tilburgse historie

Willemsbuiten is één van de nieuwste wijken van Tilburg. Een plaats met een rijke historie. Tilburg is namelijk ontstaan uit een aantal aan elkaar gegroeide dorpjes en is groot geworden door de textielindustrie. Het wegvallen van deze motor in de periode na de oorlog heeft verdere groei niet belemmerd. Tilburg is zelfs één van de snelst groeiende steden in Nederland! De beroemdste inwoner van de stad was koning Willem II. Zijn kasteel staat nog altijd in het Tilburgse centrum.

Willemsbuiten
Genieten van een nieuwbouwwoning met groen en stad om de hoek
Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?