Willemsbuiten
Logo Logo

Voorzieningen

Alles wat je nodig hebt, vind je in Willemsbuiten of directe omgeving. Basis- en middelbare scholen, hoger beroepsonderwijs, een universiteit en de rockacademie. Alles op fietsafstand. Voor medische zorg zijn er verschillende huisartsen, therapeuten en apotheken in de omgeving van Willemsbuiten gevestigd. Het St. Elisabeth Ziekenhuis is binnen 10 autominuten bereikbaar.

Winkelen en uitgaan

Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij een van de supermarkten in de omgeving. Voor de dagelijks boodschappen kun je niet alleen terecht bij één van de supermarkten in de omgeving.  Vanaf 2018 kun je letterlijk om de hoek terecht in de splinternieuwe Jumbo Foodmarkt in Stappegoor (naast T-Kwadraat). In het centrum van Tilburg vind je alle grote ketens en gezellige boetiekjes. Ook voor uitgaan of lekker eten heeft Tilburg alles in huis. Van tapas tot sushi, duurzaam of sterrenwaardig; je vindt het in het bruisende centrum van Tilburg. Naar het theater of een concert?  Het aanbod is enorm. Naar de bioscoop kun je vanuit Willemsbuiten zelfs te voet! 

Sport en ontspanning

In Willemsbuiten wonen is sportief wonen. Om de hoek in Stappegoor vind je diverse sportvoorzieningen. Denk hierbij aan een zwembad en maar liefst 2 ijsbanen. In T-Kwadraat kun je zo’n beetje elke denkbare sport beoefenen. Van volleybal tot voetbal, van tennis tot hockey. En laten we de prachtige klimwand niet vergeten! In de Sport-BSO in T-Kwadraat kunnen kinderen na schooltijd kennismaken met verschillende sporten en ontdekken welke sport echt bij ze past. Een park voor sport spel? Ook dat heeft Willemsbuiten.

Lekker buiten zijn

In Willemsbuiten heb je om de hoek veel mogelijkheden om lekker buiten te zijn. Van het groene plein in je eigen buurtje, tot het park onder de geluidswal. Daarnaast zit je met de auto zo in een prachtig natuurgebied. In 15 minuten rijd je naar De Loonse en Drunense Duinen en het landgoed van Huis ter Heide. Een oer-Hollandse regenachtige zondagmiddag? Trakteer jezelf dan na een wandeling onder de paraplu eens op een dampende mok warme chocomel in herberg In den Bockenrijder in Esbeek.

Veel gestelde vragen over de omgeving

Hoe zijn de voorzieningen voor kinderopvang in Willemsbuiten?

In de directe omgeving van Willemsbuiten zijn verschillende kinderdagverblijven te vinden. In T-Kwadraat, op een steenworp afstand van je nieuwe woning, is een sport-BSO gevestigd.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Willemsbuiten?

Ben je sportief aangelegd, dan is Willemsbuiten voor jou de ideale plek om te wonen. Sporthal T-Kwadraat huisvest diverse sportverenigingen. Je kunt er verschillende zaalsporten beoefenen, fitnessen, klimmen, schaatsen en zwemmen. Hockey- en voetbalvelden vind je op minder dan 5 kilometer fietsafstand. In het park voor sport en spel, dat langs de A58 wordt aangelegd, komen ook diverse voorzieningen voor de recreatieve buitensporter. Voor ieder wat wils dus!

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca aanwezig?

In de directe omgeving van Willemsbuiten vind je basisscholen met diverse achtergronden en middelbare scholen van alle niveaus op fietsafstand.  In T-Kwadraat om de hoek is zelfs een sport-BSO gevestigd. Ook middelbaar en hoger beroepsonderwijs, een universiteit en de rockacademie zijn in Tilburg te vinden. Op het gebied van muziek, dans en sport kun je er al je talenten ontwikkelen.

Supermarkten vind je niet alleen in de directe omgeving. In 2018 opent hier een splinternieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Stappegoorweg, ècht om de hoek dus!

In sportcomplex T-Kwadraat is horeca gevestigd, en het gezellige centrum van Tilburg met terrasjes, restaurantjes en leuke boetiekjes bereik je binnen 10 minuten op de fiets.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Zowel aan de Goirleseweg aan de westkant van Willemsbuiten (ongeveer 5 minuten lopen) als aan de Stappegoorweg aan de oostzijde (bij sportcomplex T-Kwadraat) vind je een bushalte.

Het treinstation in Tilburg ligt op 3,5 kilometer van Willemsbuiten. Hier stap je op de trein richting Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?