Willemsbuiten
Logo Logo

Contact

Wil je meer weten over Willemsbuiten in Tilburg? Bel, mail of chat met ons. Op werkdagen zijn wij tussen 09.00 en 21.00 uur beschikbaar, op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur.

Wil je op de hoogte gehouden worden over Willemsbuiten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en mis niets!

088 - 71 22 804

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Willemsbuiten is een woonwijk met woningen in jaren '30 stijl in een groene omgeving. Er wordt veel aandacht geschonken aan de inrichting van het openbaar gebied, met een centraal groen plein met speelvoorzieningen in het hart van elk woonbuurtje. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Zowel aan de Goirleseweg aan de westkant van Willemsbuiten (ongeveer 5 minuten lopen) als aan de Stappegoorweg aan de oostzijde (bij sportcomplex T-Kwadraat) vind je een bushalte. Het treinstation in Tilburg ligt op 3,5 kilometer van Willemsbuiten. Hier stap je op de trein richting Breda, Eindhoven en Den Bosch. 

Waar kan ik informatie vinden over Tilburg?

Op de website van de gemeente vind je alles over de gemeente Tilburg.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Tilburg?

In de directe omgeving van Willemsbuiten zijn verschillende kinderdagverblijven te vinden. In T-Kwadraat, op een steenworp afstand van je nieuwe woning, is een sport-BSO gevestigd. Basisscholen met diverse achtergronden en middelbare scholen van alle niveaus liggen op fietsafstand.  Ook middelbaar en hoger beroepsonderwijs, een universiteit en de rockacademie zijn in Tilburg te vinden. Zelfs op gebied van muziek, dans en natuurlijk sport kun je er al je talenten ontwikkelen.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Tilburg?

Ben je sportief aangelegd, dan is Willemsbuiten voor jou de ideale plek om te wonen. Sporthal T-Kwadraat huisvest diverse sportverenigingen. Je kunt er verschillende zaalsporten beoefenen, fitnessen, klimmen, schaatsen en zwemmen. Hockey- en voetbalvelden vind je op minder dan 5 kilometer fietsafstand. In het park voor sport en spel, dat langs de A58 wordt aangelegd, komen ook diverse voorzieningen voor de recreatieve buitensporter. Voor ieder wat wils dus! 

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Supermarkten vind je in de directe omgeving, net boven de Ringbaan-Zuid. Vanaf 2018 open aan de Stappegoorweg een Jumbo Food Markt. Dan kun je je boodschappen echt om de hoek halen. In sportcomplex T-Kwadraat is horeca gevestigd, en het gezellige centrum van Tilburg met terrasjes, restaurantjes en leuke boetiekjes bereik je binnen 10 minuten op de fiets.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je daarna op de hoogte gehouden en je ontvangt bericht zodra de verkoop van het project gestart is.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

In totaal komen er in Willemsbuiten circa 480 woningen, verdeeld over 6 buurtjes.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

In het tweede buurtje van Willemsbuiten zijn 14 woningen verkocht aan een particuliere belegger. Deze woningen  worden na oplevering verhuurd.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er worden geen speciale starterswoningen in Willemsbuiten aangeboden.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen in Willemsbuiten gerealiseerd.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In Willemsbuiten is gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid. Parkeren gebeurt zoveel als mogelijk op eigen terrein. In de lanen zijn parkeerplaatsen langs de weg voorzien, in de hoven rondom het groene plein in elke buurt komen kleinschalige parkeerterreintjes. 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

In Willemsbuiten is gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid. Parkeren gebeurt zoveel als mogelijk op eigen terrein. In de lanen zijn parkeerplaatsen langs de weg voorzien, in de hoven rondom het groene plein in elke buurt komen kleinschalige parkeerterreintjes. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Willemsbuiten is een volledig nieuwe wijk, dus ook de straten worden nieuw aangelegd.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

In elk van de 6 buurtjes is speelgelegenheid voorzien op het groene plein in het hart van de buurt. Bovendien voorziet het park voor sport en spel in ook nog in verschillende speel- en sportvoorzieningen.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Er wordt geen speciale hondenuitlaatplaats ingericht. 

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

In Willemsbuiten komen in totaal 480 woningen, verdeeld over 6 buurtjes. Het woningaanbod is gevarieerd: er komen hoek- en rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen, beide in 2 varianten. Ook zijn er een aantal vrijstaande villa's voorzien.

Wanneer start de verkoop van het project?

De verkoop van het eerste buurtje is gestart in februari 2015; deze woningen zijn allemaal verkocht en in aanbouw. In april en juli 2016 is gestart met de verkoop van woningen in het tweede buurtje. In het 2e kwartaal 2017 volgen de laatste woningen in fase 2. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Elke woning in Willemsbuiten heeft een eigen tuin. De ligging en de afmetingen ervan zijn per kavel verschillend.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen van het eerste buurtje van Willemsbuiten zijn in aanbouw en voor een deel al opgeleverd. Deze woningen komen ook aan de buitenrand van het tweede buurtje. De woningen in het hart van het tweede buurtje wijken uiterlijk af, maar passen wel mooi bij de jaren '30-stijl van de andere woningen. 

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning voor het tweede buurtje is aangevraagd.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

In de aannemingsovereenkomst van de woningen is opgenomen hoe lang het bouwen van de woning maximaal zal duren.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

In eerste instantie wordt Willemsbuiten ontsloten vanaf de Goirleseweg.  Later zal het project ook vanaf de Stappegoorweg kunnen worden benaderd. Dit geldt niet alleen voor het bouwverkeer, maar ook voor de bewoners. Bouwverkeer en bestemmingsverkeer wordt gescheiden uit veiligheidsoverwegingen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra een deelproject in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Daarvoor kun je contact opnemen met de makelaar. Is het project nog in voorbereiding dan is er nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

De grond koop je van Consortium Stappegoor, je sluit ook de koopovereenkomst met Consortium Stappegoor. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt je woning en is ook je contractspartij tijdens de bouw.

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Voor Willemsbuiten zijn Van de Water Makelaardij en Hart van Brabant Makelaardij, beide uit Tilburg, actief.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis, neem dan gerust contact met ons op. Je kunt met ons bellen, mailen of chatten. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd, ook daar kun je de status zien.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

De laatste woningen in fase 2 gaan in het 2e kwartaal 2017 in verkoop. 

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning en het eerste buurtje worden gebouwd door Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen. Ook voor de eerste woningen in het tweede buurtje hebben zij opdracht gekregen.  Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

De bouwvolgorde, ook wel bouwrouting genoemd, wordt door de aannemer bepaald voordat hij begint. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Nadat je de koop- en aannemingsovereenkomsten hebt getekend en de hoerabrief hebt ontvangen, plant de aannemer de gesprekken met de kopers in.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de grote wijzigingen hebben wij alvast voor je in een kort overzicht samengevat. Hierop staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen in Willemsbuiten worden standaard opgeleverd met een complete,  moderne keuken, voorzien van alle benodigde apparatuur.

Wie is de leverancier van de keuken?

De projectshowroom voor fase 1 en 2 is Van Wanrooy Warenhuys in Waardenburg.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, in de woningen is een gasaansluiting voorzien.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

In Willemsbuiten wordt elke woning standaard afgewerkt met een modern betegelde badkamer, inclusief alle benodigde voorzieningen.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Ook voor de badkamer kun je  bij Van Wanrooy Warenhuys in Waardenburg terecht.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Dat kan, je kunt daar met de aannemer afspraken over maken.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Zodra de plattegronden beschikbaar zijn, vind je ze bij het woningaanbod op de website.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

De bouwer doet er alles aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Dat er geen overlast zal zijn, kunnen we niet beloven. Het blijft tenslotte mensenwerk… 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Nadat de aannemer opdracht heeft gekregen en u de hoera-brief heeft ontvangen, ontvangt u het garantiecertificaat. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van Consortium Stappegoor; je sluit ook de koopovereenkomst met Consortium Stappegoor. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Liever niet bellen? Vul dan onderstaand formulier in.

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Martijn Vogelaars

Martijn Vogelaars

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Laten we even chatten!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?